Histоria magistra vitae est. ( Историја је учитељица живота.)

ist2Општинско такмичење из историје за ученике основних школа одржано је 08.03.2015.године. Наша школа била је домаћин општинског такмичења из историје. Питања и задаци су просторно, тематски и  хронолошки пратили историјске феномене, појаве, личности и догађаје о којима су ученици учили у оквиру наставног предмета историје. Да би се освојила диплома било је потребно одговорити тачно на  80% питања и задатака од укупног теста.

 

Најуспешнији ученици наше школе су :

Марија Валечић, ученица петог разреда, освојила је друго место и пласирала се на окружно такмичење. Наталија Јовановић, ученица шестог разреда, освојила је треће место и пласирала се на окружно такмичење. Марко Мујкић, ученик шестог разреда, освојио је треће место и пласирао се на окружно такмичење. Ања Филиповић, ученица седмог разреда, освојила је друго место и пласирала се на окружно такмичење. Маријана Мујкић, ученица осмог разреда, освојила је треће место и пласирала се на окружно такмичење.

Ученици су показали изузетно знање и још једном показали да им је историја један од омиљених предмета у школи. Свим ученицима који су освојили дипломе упућујемо честитке.

Окружно такмичење из историје за ученике основних школа одржано је 18. 04. 2015. године. Домаћин окружног такмичења из историје била је основна школа “23. октобар„  у Сремским Карловцима.

На овом такмичењу, међу више од 400 ученика, такмичили су се и наши ученици: Марија Валечић ( ученица петог разреда ), Наталија Јовановић ( ученица шестог разреда ), Марко Мујкић ( ученик шестог разреда ), Ања Филиповић ( ученица седмог разреда ) и Маријана Мујкић( ученица осмог разреда ).

 Честитамо свима на показаном знању и залагању.

Аутор текста: Драгана Обрадовић,  професор историје

ОПШТИНСКО И ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Оставите одговор