Сваке године школску славу, Светог Саву,  обележавамо свечаном академијом у нашој школи. Након академије свештеник, у присуству школских кумова и других гостију, одржи службу и посвети славски колач.

Традиција наше општине је да се поводом овог празника додељује Светосавкса награда најуспешнијем раднику у претходној години. Додела се обавља у току свечане светосавске академије у КП центру којој присуствују представници свих школа, локалне самоуправе и свештена лица са подручја општине.

sveti-sava-skolska-slava
sveti-sava-2014-3-638
sveti-sava-2014-6-638
sveti-sava-2014-7-638

   

 

ШКОЛСА 2023/2024 ГОДИНА

Ове године Светосавско признање испред наше школе добила је учитељица Јагода Илић. Одржана је традиционално свечана приредба коју је отворио хор са Светосавском химном на челу са наставником музичке културе Милошем Милиновићем. Наши најмлађи су се представили драмским приказима „Свети Сава – крсна слава“ и „Празничне радости“. Ученице осмог разреда Нађа Модић и Петра Валух су представиле лик Светог Саве кроз народно предање „Свети Сава мири браћу“. Свој деци, наставницима и уваженим гостима обратила се наша директорица Александра Берић са порукама колико је важан и благословен рад наствника и школе и колико је важна улога Светог Саве коју нам је дао у наслеђе. Свештеник је одржао службу и освештао колач. Овогодишња кума, Ивана Дрндарски је пренела кумство и део светог колача новој куми, учитељици Душанки Курдулији.

ШКОЛСКА 2020/2021.ГОДИНА

Школске 2020/2021.године у нашој школи је традиционално, свечано обележен Савиндан уз поштовање свих прописаних мера заштите у условима пандемије. Свечана академија,односно снимци програма који су приредили наставници и ученици  су приказани на видео-биму , након чега је свештеник, у присуству школских кумова ,председника скупштине општине Бач и  чланова колектива ОШ “ Алекса Шантић“ , одржао службу и посветио славски колач. Овогодишња кума,учитељица Татјана Петровић предала је део славског колача наставнику Милошу Прерадовићу који ће бити кум наредне школске године.Светосавску награду , као представник наше школе, добила је директорица Александра Берић  коју је наставничко веће изабрало на основу  изузетних постигнућа у оквиру унапређења и побољшања рада школе у току протеклог периода.

 

 

ШКОЛСКА 2019/20. ГОДИНА

Ове године смо школску славу обележили приредбом и свечаним обредом у холу школе уз присуртво свештеника и кумова, породице Јовановић. Светосавска академија је одржана у КП Центру у Бачу. Том приликом је Светосавску награду, као представник наше школе, добила Драгана Обрадовић коју је наставничко веће изабрало на основу изузетног постигнућа на републичком такмичењеу у току претходне школске године.

                   

ШКОЛСКА 2018/19. ГОДИНА

Ове године школска слава је обележена приредбом у холу школе и свечаном академијом у Дому културе у Бачу. Наши кумови су Душанка Курдулија и њено одељење 2-1, а носиоц Светосавске награде је наставница биологије Рада Цвијић.

 

ШКОЛСКА 2017/18. ГОДИНА

Школска слава, Свети Сава, је ове школске године обележена приредбом у нашој школи у Бођанима. Након приредбе присуствовали смо свечаној академији која је и ове године одржана у Бачу. Кума наше школе је била учитељица Светлана Ђурић, а Светосавксу награду, за успех и достигнућа у досадашњем раду је добила учитељица Ирена Велемир. Честитамо нашој Ики и захваљујемо се Цеци на кумству. 

 

   

   

 

ШКОЛСКА 2016/17. ГОДИНА

У петак, 27.јануара обележена је наша слава – Свети Сава. У школи је одржана приредба након које је уследило сечење славског колача, приредби су присуствовали овогодишњи кум, наш вероучитељ, Милан Радојевић, свештеник Младен Глушац и заменик председника општине Зденко Колар .

Увече је у Културном центру у Бачу одржана свечана академија на којој је Тања Шушковић, професор ликовне културе, примила Светосавску награду као најистакнутији радник нашег колектива у претходној школској години.

       

 

  ШКОЛСКА 2015/16. ГОДИНА

Овогодишњи кумови су Горан и Тамара Милошевић, а уз раднике школе, ученике и родитеље, присутни су били свештеник Младен Глушац и председник општине Бач Драган Сташевић. Други део прославе је почео у 19 часова у КП центру у Бачу где су на академији за целу општину додељене Светосавске награде. Наш овогодишњи представник је професор физичког васпитања Саша Милаковић.

HPIM1040         HPIM1042

ШКОЛСКА 2014/15.

У школи је одржана Светосавска приредба, а у КП центру свечана академија на којој је Орнела Јовановић, на предлог колектива, добила Светосавску награду.

 

HPIM1043

HPIM1118

 

 

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Related Images: