Сваке године школску славу, Светог Саву,  обележавамо свечаном академијом у нашој школи. Након академије свештеник, у присуству школских кумова и других гостију, одржи службу и посвети славски колач.

Традиција наше општине је да се поводом овог празника додељује Светосавкса награда најуспешнијем раднику у претходној години. Додела се обавља у току свечане светосавске академије у КП центру којој присуствују представници свих школа, локалне самоуправе и свештена лица са подручја општине.

sveti-sava-skolska-slava
sveti-sava-2014-3-638
sveti-sava-2014-6-638
sveti-sava-2014-7-638

   

ШКОЛСКА 2020/2021.ГОДИНА

Школске 2020/2021.године у нашој школи је традиционално, свечано обележен Савиндан уз поштовање свих прописаних мера заштите у условима пандемије. Свечана академија,односно снимци програма који су приредили наставници и ученици  су приказани на видео-биму , након чега је свештеник, у присуству школских кумова ,председника скупштине општине Бач и  чланова колектива ОШ “ Алекса Шантић“ , одржао службу и посветио славски колач. Овогодишња кума,учитељица Татјана Петровић предала је део славског колача наставнику Милошу Прерадовићу који ће бити кум наредне школске године.Светосавску награду , као представник наше школе, добила је директорица Александра Берић  коју је наставничко веће изабрало на основу  изузетних постигнућа у оквиру унапређења и побољшања рада школе у току протеклог периода.

 

 

ШКОЛСКА 2019/20. ГОДИНА

Ове године смо школску славу обележили приредбом и свечаним обредом у холу школе уз присуртво свештеника и кумова, породице Јовановић. Светосавска академија је одржана у КП Центру у Бачу. Том приликом је Светосавску награду, као представник наше школе, добила Драгана Обрадовић коју је наставничко веће изабрало на основу изузетног постигнућа на републичком такмичењеу у току претходне школске године.

                   

ШКОЛСКА 2018/19. ГОДИНА

Ове године школска слава је обележена приредбом у холу школе и свечаном академијом у Дому културе у Бачу. Наши кумови су Душанка Курдулија и њено одељење 2-1, а носиоц Светосавске награде је наставница биологије Рада Цвијић.

 

ШКОЛСКА 2017/18. ГОДИНА

Школска слава, Свети Сава, је ове школске године обележена приредбом у нашој школи у Бођанима. Након приредбе присуствовали смо свечаној академији која је и ове године одржана у Бачу. Кума наше школе је била учитељица Светлана Ђурић, а Светосавксу награду, за успех и достигнућа у досадашњем раду је добила учитељица Ирена Велемир. Честитамо нашој Ики и захваљујемо се Цеци на кумству. 

 

   

   

 

ШКОЛСКА 2016/17. ГОДИНА

У петак, 27.јануара обележена је наша слава – Свети Сава. У школи је одржана приредба након које је уследило сечење славског колача, приредби су присуствовали овогодишњи кум, наш вероучитељ, Милан Радојевић, свештеник Младен Глушац и заменик председника општине Зденко Колар .

Увече је у Културном центру у Бачу одржана свечана академија на којој је Тања Шушковић, професор ликовне културе, примила Светосавску награду као најистакнутији радник нашег колектива у претходној школској години.

       

 

  ШКОЛСКА 2015/16. ГОДИНА

Овогодишњи кумови су Горан и Тамара Милошевић, а уз раднике школе, ученике и родитеље, присутни су били свештеник Младен Глушац и председник општине Бач Драган Сташевић. Други део прославе је почео у 19 часова у КП центру у Бачу где су на академији за целу општину додељене Светосавске награде. Наш овогодишњи представник је професор физичког васпитања Саша Милаковић.

HPIM1040         HPIM1042

ШКОЛСКА 2014/15.

У школи је одржана Светосавска приредба, а у КП центру свечана академија на којој је Орнела Јовановић, на предлог колектива, добила Светосавску награду.

 

HPIM1043

HPIM1118

 

 

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА