Ученици нашег Парламента, чланови ИОП тима и директор школе су данас присуствовали трибини  у оквиру пројекта НИСТЕ САМИ.

У панел дискусији ће учествовати: Пуковник проф. Др Ранко Раичевић, председник Друштва неуролога; Слободан Бркић, млади научник, потпуно слеп, апсолвент Факултета политичких наука, ИТ специјалиста, пијаниста и композитор; Наталија Лазић, мајка девојке са аутизмом, позоришни продуцент; Бојана Божић, дизајнер одеће, текстила и ентеријера, последњих пар година успешно се бори са биполарним поремећајем; Борислава Перић Ранковић, стонотенисерка и параолимпијка; Хелена Папуга, представник СОС Центра “ Срце “

У октобру 2018. године, под покровитељством Председнице Народне скупштине Републике Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања и УНИЦЕФ-а – покренута је кампања „Нисте сами!“ са циљем превазилажења предрасуда према особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом. Након прве конференције одржане у Дому Народне скупштине у Београду 11. октобра, одржане су трибине у још 6 градова широм Србије (Бачка Паланка, Нови Сад, Пожаревац, Зајечар, Ниш и Чачак).

У 2019. години, прва трибина је одржана у Општини Савски венац, а потом у Сремским Карловцима и Врбасу. Током ове године биће одржано укупно 12 трибина у градовима широм Србије, укључујући и општину Бач која суфинансира овај пројекат.

Организатор „Петроварадин медиа“ у сарадњи са Школом и локалном заједницом

 

„НИСТЕ САМИ“