Svake godine školsku slavu, Svetog Savu,  obeležavamo svečanom akademijom u našoj školi. Nakon akademije sveštenik, u prisustvu školskih kumova i drugih gostiju, održi službu i posveti slavski kolač.

Tradicija naše opštine je da se povodom ovog praznika dodeljuje Svetosavksa nagrada najuspešnijem radniku u prethodnoj godini. Dodela se obavlja u toku svečane svetosavske akademije u KP centru kojoj prisustvuju predstavnici svih škola, lokalne samouprave i sveštena lica sa područja opštine.

sveti-sava-skolska-slava
sveti-sava-2014-3-638
sveti-sava-2014-6-638
sveti-sava-2014-7-638

   ŠKOLSKA 2018/19. GODINA

Ove godine školska slava je obeležena priredbom u holu škole i svečanom akademijom u Domu kulture u Baču. Naši kumovi su Dušanka Kurdulija i njeno odeljenje 2-1, a nosioc Svetosavske nagrade je nastavnica biologije Rada Cvijić.

 

ŠKOLSKA 2017/18. GODINA

Školska slava, Sveti Sava, je ove školske godine obeležena priredbom u našoj školi u Bođanima. Nakon priredbe prisustvovali smo svečanoj akademiji koja je i ove godine održana u Baču. Kuma naše škole je bila učiteljica Svetlana Đurić, a Svetosavksu nagradu, za uspeh i dostignuća u dosadašnjem radu je dobila učiteljica Irena Velemir. Čestitamo našoj Iki i zahvaljujemo se Ceci na kumstvu. 

 

   

   

 

ŠKOLSKA 2016/17. GODINA

U petak, 27.januara obeležena je naša slava – Sveti Sava. U školi je održana priredba nakon koje je usledilo sečenje slavskog kolača, priredbi su prisustvovali ovogodišnji kum, naš veroučitelj, Milan Radojević, sveštenik Mladen Glušac i zamenik predsednika opštine Zdenko Kolar .

Uveče je u Kulturnom centru u Baču održana svečana akademija na kojoj je Tanja Šušković, profesor likovne kulture, primila Svetosavsku nagradu kao najistaknutiji radnik našeg kolektiva u prethodnoj školskoj godini.

       

 

  ŠKOLSKA 2015/16. GODINA

Ovogodišnji kumovi su Goran i Tamara Milošević, a uz radnike škole, učenike i roditelje, prisutni su bili sveštenik Mladen Glušac i predsednik opštine Bač Dragan Stašević. Drugi deo proslave je počeo u 19 časova u KP centru u Baču gde su na akademiji za celu opštinu dodeljene Svetosavske nagrade. Naš ovogodišnji predstavnik je profesor fizičkog vaspitanja Saša Milaković.

HPIM1040         HPIM1042

ŠKOLSKA 2014/15.

U školi je održana Svetosavska priredba, a u KP centru svečana akademija na kojoj je Ornela Jovanović, na predlog kolektiva, dobila Svetosavsku nagradu.

 

HPIM1043

HPIM1118